Káva, víno, levandule, Morava, Tupesy, Velehrad, Zlechov, Boršice, Buchlovice
Levandule Morava Tupesy, prodej káva, víno, Buchlovice, Zlechov, Velehrad

Levandulové linecké cukroví

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička sušené levandule (nejlépe jemně mleté)
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • Marmeláda (například meruňková) na slepování
  • Moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • Smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, mletou levanduli a špetku soli.
    • Přidejte změklé máslo a žloutky. Všechny ingredience spojte a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte trochu studené vody.
    • Zabalte těsto do folie a nechte ho odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
  2. Vykrajování a pečení:

    • Těsto vyválejte na plát o tloušťce cca 3 mm. Pomocí vykrajovátek vykrajujte kolečka. U poloviny z nich udělejte vnitřní otvor pro slepení.
    • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 8–10 minut, dokud nebudou okraje světle zlatavé.
  3. Dokončení:

    • Po upečení nechte cukroví vychladnout. Na spodní kolečka naneste tenkou vrstvu marmelády a přiklopte je kolečky s otvorem.
    • Nakonec posypte moučkovým cukrem a podávejte.
    • Káva, víno, levandule, Morava, Tupesy, Velehrad, Zlechov, Boršice, Buchlovice
    •  
Káva, víno, levandule, Morava, Tupesy, Velehrad, Zlechov, Boršice, Buchlovice
Levandule Morava Tupesy, prodej káva, víno, Buchlovice, Zlechov, Velehrad

Levandulové vanilkové rohlíčky

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička sušené levandule (nejlépe z bio pěstování)
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na obalení

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • V misce smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a sušenou levanduli.
    • Přidejte změklé máslo a žloutek. Rukama vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu studené vody.
  2. Tvarování rohlíčků:

    • Těsto rozdělte na menší kousky a z každého vytvořte malý váleček, který následně zakroužkujte do tvaru rohlíčku.
  3. Pečení:

    • Předehřejte troubu na 180 °C (horní a dolní ohřev).
    • Rohlíčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10-12 minut, dokud nebudou jemně zlatavé.
  4. Dokončení:

    • Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru. Pokud chcete, můžete do moučkového cukru přidat trochu sušené levandule pro intenzivnější vůni

Tip:

Pokud chcete zvýraznit chuť levandule, můžete do těsta přidat o něco více levandule nebo ji použít i na ozdobení.

Toto cukroví je velmi aromatické a přináší na sváteční stůl nezvyklou, ale velmi příjemnou chuť levandule.

Káva, víno, levandule, Morava, Tupesy, Velehrad, Zlechov, Boršice, Buchlovice

 

Strana 4 z 4
Load more projects Please wait...