Levandulové makronky
Ingredience:
- 125 g mandlové mouky
- 125 g moučkového cukru
- 2 bílky
- 30 g krupicového cukru
- 1 lžička sušené levandule
- 100 g bílé čokolády na náplň
Postup:
-
Příprava těsta:
- Smíchejte mandlovou mouku a moučkový cukr. Levanduli jemně rozdrťte v hmoždíři.
- Bílky vyšlehejte do tuha. Postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, dokud nevznikne pevný sníh.
- Do bílkového sněhu přidejte směs mouky a cukru a jemně promíchejte.
-
Tvarování a pečení:
- Na plech s pečicím papírem tvořte malé kroužky těsta pomocí cukrářského sáčku.
- Pečte v předehřáté troubě na 150 °C asi 12 minut.
-
Dokončení:
- Mezitím si připravte náplň. Rozpusťte bílou čokoládu a přimíchejte do ní trochu levandulové vody (nebo levandulového extraktu).
- Po vychladnutí makronek je spojte bílou čokoládovou náplní a nechte je v lednici ztuhnout.