Levandulové makronky

Ingredience:

  • 125 g mandlové mouky
  • 125 g moučkového cukru
  • 2 bílky
  • 30 g krupicového cukru
  • 1 lžička sušené levandule
  • 100 g bílé čokolády na náplň

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • Smíchejte mandlovou mouku a moučkový cukr. Levanduli jemně rozdrťte v hmoždíři.
    • Bílky vyšlehejte do tuha. Postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, dokud nevznikne pevný sníh.
    • Do bílkového sněhu přidejte směs mouky a cukru a jemně promíchejte.
  2. Tvarování a pečení:

    • Na plech s pečicím papírem tvořte malé kroužky těsta pomocí cukrářského sáčku.
    • Pečte v předehřáté troubě na 150 °C asi 12 minut.
  3. Dokončení:

    • Mezitím si připravte náplň. Rozpusťte bílou čokoládu a přimíchejte do ní trochu levandulové vody (nebo levandulového extraktu).
    • Po vychladnutí makronek je spojte bílou čokoládovou náplní a nechte je v lednici ztuhnout.
  4. Káva, víno, levandule, Morava, Tupesy, Velehrad, Zlechov, Boršice, Buchlovice