Levandulové vanilkové máslové sušenky
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 200 g másla (pokojové teploty)
- 1 vejce
- 1 lžička sušené levandule
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Postup:
-
Příprava těsta:
- Smíchejte mouku, cukr, levanduli a špetku soli.
- Přidejte změklé máslo, vejce a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto.
- Zabalte do folie a dejte odpočinout do lednice na 30 minut.
-
Tvarování a pečení:
- Těsto rozválejte na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrajujte z něj různé tvary podle vašich preferencí.
- Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut, dokud sušenky nebudou světle zlaté.
-
Dokončení:
- Po upečení nechte sušenky vychladnout a podle chuti je můžete posypat trochou moučkového cukru nebo ozdobit rozpuštěnou čokoládou.